ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΑΝΗΣ Μανωλάκου

΄Εν Γυθείω ... το 1902. Ο παππούς μας Ηλίας Μανωλάκος έφτιαξε το παστελάδικό του, αφού πρώτα είχε εργαστεί σκληρά για 20 χρόνια, μαθαίνοντας τη δουλειά του μελιτοπλάστη, όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο ίδιος.

Στις ερωτήσεις μας για την προέλευση της συνταγής του, μας παρέπεμπε στον ΄Ομηρο και την Ιλιάδα, λέγοντας μας ότι το παστέλι αναφερόταν με την ονομασία ίντριον, σαν πλακούντας με μέλι και σουσάμι, που τον έτρωγαν οι ΄Ελληνες για να μπορούν να αντέχουν στις κακουχίες του πολέμου.

Εμείς, η τέταρτη γενιά, συνεχίζουμε την παράδοση φτιάχνοντας παστέλι στο μαρμαρένιο μοναδικό πάγκο που μας άφησε ο παππούς μας και φυσικά ακολουθώντας πάντα πιστά τη συνταγή του Μπαρμπαλιά.

 

 

 

designed and created by WebSiteOffice© 2004